Het belang van een goed kantoor ingericht

Een kantoor is voor veel mensen een plek waar ze gemiddeld zo'n 8 uur per dag kwijt zijn. Het is dan ook belangrijk dat deze plek zo goed mogelijk is ingericht. Een lompe bureaustoel, een onstabiel bureau en een slap computersysteem kunnen al snel een werkplek maken. Maar wat maakt een kantoor precies goed ingericht? In dit artikel zullen verschillende aspecten worden besproken die bijdragen aan een (ergonomisch) verantwoord kantoor.

Ergonomisch verantwoord werken

Ergonomie is een belangrijk onderwerp als het aankomt op een goede kantoorinrichting. Ergonomie betekent dat het werk zo goed mogelijk moet worden aangepast aan de gebruiker. Het doel van een ergonomische werkplek is om de kans op lichamelijke klachten zo klein mogelijk te maken, waardoor het lichaam zo weinig mogelijk belast wordt. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een verstelbaar bureau, zodat het bureau op de juiste hoogte kan worden ingesteld voor de gebruiker. Daarnaast is een goede, ergonomische bureaustoel van groot belang. De stoel dient te vervangen over een verstelbare rugleuning en armsteunen. Op deze manier kan de zithouding zo goed mogelijk worden aangepast aan het lichaam van de gebruiker.

De kleur van het kantoor

De kleur van het kantoor kan bijdragen aan de sfeer en hoe productief werknemers zijn. Beige muren en vloeren kunnen bijvoorbeeld een deprimerend effect hebben op werknemers. Uit onderzoek is gebleken dat de kleuren blauw, groen en wit een rustgevend effect hebben en een positief effect hebben op de concentratie en productiviteit. Ook natuurlijke kleuren, zoals houttinten, geven roest en warmte aan de ruimte.

Daglicht

Een goede dosis daglicht is belangrijk voor iedereen die de hele dag binnen werkt. Daglicht geeft het lichaam signalen om wakker te blijven en productief te zijn. Daarom is het belangrijk dat het kantoor voldoende daglicht binnenkrijgt. Een goede oplossing voor werkplekken zonder ramen is het plaatsen van een daglichtlamp. Deze lampen bootsen het natuurlijke licht van de zon na en geven de gebruiker een natuurlijk dagritme.

Luchtkwaliteit

De kwaliteit van de lucht is ook van groot belang als het om een ​​gezonde werkplek gaat. Een slechte luchtkwaliteit kan leiden tot vermoeidheid, algehele verbetering en pijnklachten. Een tip om de luchtkwaliteit te verbeteren is het plaatsen van planten op kantoor. Planten zorgen voor extra zuurstof in de ruimte en hebben een luchtzuiverende werking. Een win-win situatie dus.

Akoestiek

Het kantoor moet een plek zijn waar werknemers ook rustig kunnen werken aan belangrijke taken. Een goede akoestiek is daarom van belang. Achtergrondgeluiden zorgen voor afleiding en uiteindelijke botsing. Daarom is het aan te raden om bijvoorbeeld geluidspanelen op te hangen, zodat achtergrondgeluiden worden opgevangen.

Persoonlijk tintje

Het is belangrijk om een ​​kantoor persoonlijk te maken, zodat werknemers zich thuisvoelen. Dit kan onder andere door het plaatsen van persoonlijke foto's en het geven van kleur aan de ruimte door middel van kleding. Ook het aanbieden van een gezamenlijke lunch kan bijdragen aan een positieve sfeer en de teamgeest.

Een kantoor is meer dan alleen een lichamelijke ruimte

Een kantoor is meer dan alleen een lichamelijke ruimte. Het is tevens de plek waar mensen samen komen, waar ideeën worden uitgewisseld en waar beslissingen worden genomen. Het creëren van een fijne werksfeer is daarom van belang. Dit kan worden bereikt door het organiseren van teambuildingactiviteiten en het bieden van de mogelijkheid tot ontspanning in de pauzes.

Conclusie

Een goed ingericht kantoor is van groot belang voor de gezondheid en productiviteit van werknemers. Een ergonomische werkplek, goede luchtkwaliteit, een rustgevende kleur en voldoende daglicht dragen daarbij. Daarnaast kan een persoonlijke touch bijdragen aan een positieve sfeer op de werkvloer. Een kantoor is meer dan alleen een fysieke ruimte, het is de plek waar mensen samen komen en samenwerken. Daarom is een fijne werksfeer van groot belang.

Ook interessant

Office

Het belang van een goed kantoor ingerichtEen kantoor is voor veel mensen een plek waar ze gemiddeld zo'n 8 uur per dag kwijt zijn. Het is dan ook bel ...

Lees verder

Kantoorinrichting

Dingen om te Overwegen Wanneer U het Huren van kantoorruimteAls u op zoek bent naar een nieuw kantoor of een kantoor dat u kunt huren, zijn er veel v ...

Lees verder

Kantoor huren

Kantoor Huren: De Voordelen van het Huren van een KantoorruimteHet huren van een kantoorruimte is een belangrijke stap voor veel bedrijven. Of je nu ...

Lees verder