Wat is fotografie?

Fotografie is in wezen de kunst, wetenschap en techniek van het maken van foto's met behulp van licht, hetzij via een beeldapparaat, zoals een elektronische camera, hetzij door gebruik te maken van een gevoelig lichtgevoelig oppervlak, zoals fotografische film, of door een chemische reactie door middel van het licht blootstellen aan een bliksemmiddel. Het kan ook beeldende kunst worden genoemd. Tegenwoordig wordt er gefotografeerd met verschillende soorten camera's, van de point-and-shoot digitale camera tot de digitale SLR-camera.

Fotografie

Fotografie bestaat al duizenden jaren, waarbij de vroege Egyptenaren de eersten waren die fotografische kunsten beoefenden, als een vorm van communicatie tussen henzelf en andere individuen. Dit is nu een wetenschap geworden, met technologische vooruitgang, de ontwikkeling van geavanceerde apparatuur en de ontdekking van nieuwe fotografische processen. Fotografie gaat tegenwoordig niet alleen over het maken van foto's. Met behulp van digitale apparatuur is het nu mogelijk om video, geluid en andere visuele informatie vast te leggen via de gemaakte foto's.

Als een vorm van communicatie heeft fotografie mensen in staat gesteld om zonder woorden te communiceren, en veel culturen hebben deze nieuwe technologie doorgegeven aan de moderne tijd, waar deze wordt gebruikt op scholen, hogescholen, universiteiten, bedrijven en voor artistieke doeleinden. Met de komst van internet is fotografie veel gemakkelijker geworden voor iedereen die toegang heeft tot een computer om zijn creatieve ideeën en creaties met de wereld te delen. Veel mensen gebruiken fotografie tegenwoordig als een medium om zich uit te drukken en foto's met anderen te delen.

Vanuit het perspectief van de fotograaf kan fotografie worden omschreven als het maken van foto's. Het kan ook worden beschouwd als een proces waarbij afbeeldingen worden vastgelegd. Het gaat niet om het maken van foto's, het gaat erom die foto's in een formaat te krijgen waarmee ze op internet kunnen worden bekeken. Digitale fotografie heeft het mogelijk gemaakt om foto's te maken die erg moeilijk te kopiëren zijn. Dit heeft geleid tot de opkomst van de digitale foto, waar de afbeelding op een willekeurig aantal media kan worden opgeslagen, wat betekent dat het mogelijk is om uw werk en de afbeeldingen met anderen te delen door ze te e-mailen, te uploaden naar sociale netwerksites en zelfs publiceren. op het internet. Tegenwoordig is het enige dat u nodig hebt om uw afbeelding naar buiten te brengen, een digitale camera en internet. Naarmate de technologie vordert, gebruiken meer fotografen digitale fotografie om afbeeldingen in nieuwe formaten en manieren vast te leggen.

Foto's kunnen vele vormen aannemen, variërend van landschappen, portretten en modeshoots tot bruiloften en portretten van beroemde mensen. Ze kunnen ook heel persoonlijk en privé zijn, zoals de trouwfoto's van de bruid en bruidegom, de ouders van de bruidegom of andere naaste familieleden. Het kan erg lang duren om ze in te nemen en op te slaan, maar ze worden nooit vergeten.

Fotografie kan worden gedefinieerd als het maken van foto's; in sommige gevallen kan het worden gedefinieerd als het maken van foto's of in andere gevallen kan het worden gedefinieerd als de kunstvorm van het maken van foto's. De definitie kan ook betrekking hebben op de manier waarop de foto is gemaakt, de technieken die bij het maken ervan zijn gebruikt en op veel andere manieren de geschiedenis van de fotografie.

Ook interessant

Fotografie

Wat is fotografie?Fotografie is in wezen de kunst, wetenschap en techniek van het maken van foto's met behulp van licht, hetzij via een beeldapparaat, ...

Lees verder

Fotograferen Bouwwerven

Foto ' s van bouwplaatsenFoto's maken van bouwplaatsen en het werken met de diverse apparatuur en middelen die voorhanden zijn, is een taak die de bes ...

Lees verder

Fotograferen Interieur

Basisuitrusting die nodig is voor interieurfotografieAls u van plan bent om met fotografie te beginnen, is het eerste dat u moet doen, te weten komen ...

Lees verder